Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Breakfast at Tiffany's: Croissant με πραλίνα φουντουκιού και raspberry


"You know those days when you get the mean reds?
Ξαφνικά σε πιάνει φόβος και δεν ξέρεις γιατί.Το παθαίνεις ποτέ αυτό;Όταν το παθαίνω εγώ, το μόνο που μου είναι να πάρω ένα ταξί και να πάω στο Τίφανυς. Με ηρεμεί αμέσως. Η ηρεμία και η περηφάνια του. Τίποτα δε μπορεί να πάει στραβά εκεί."

Για τις μέρες εκείνες λοιπόν των mean reds, φτιάξε αφράτα κρουασάν κρουασάν με πραλίνα και Raspberry, πάρε μαζί σου ένα φλιτζάνι αχνιστό καφέ και απόλαυσε το πρωινό σου στο μέρος που σε ηρεμεί. Just like Holly Golightly!


Croissant με πραλίνα φουντουκιού και raspberry
      
1 ζύμη για croissant (πάντα στο ψυγείο, in case of mean reds)

6 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού

3 κουταλιές μαρμελάδα raspberry

1 αυγό, χτυπημένο

άχνη ζάχαρη



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 παραλληλόγραμμα.

Σε κάθε κομμάτι βάζουμε στην αριστερή πλευρά μισή κουταλιά πραλίνα φουντουκιού. Πάνω στην πραλίνα απλώνουμε λίγη μαρμελάδα. Στη δεξιά πλευρά κάνουμε τρεις χαρακές με ένα μαχαίρι και κλείνουμε το croissant. Χρησιμοποιούμε λίγο αυγό για να κολλήσουν οι δύο πλευρές.


Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!
   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου